Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon

Eotókiállítás és filmbemutató Mohácson

Augusztus 12-én (csütörtökön) 18 órakor fotókiállítás nyílik  Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon címmel a Mohácsi Kossuth Teátrum Galériában. A kiállítást megnyitja: dr. Csonka-Takács Eszter, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága igazgatója. Köszöntőt mond Bugarszki Norbert, a Mohácsi Települési Értéktár Bizottság elnöke. A Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon című fotókiállításon Farkas-Mohi Balázs képei elevenítik meg hazánk szellemi örökségeit, amelyek széles körben való megismertetése a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága feladata. A kiállítás szeptember végéig 14:00 és 20:00 óra között látható.

Augusztus 13-án (pénteken) 18 órakor a Mohácsi Kossuth Teátrum Filmszínházban elsőként lehet megtekinteni az Örökségek útján – Szellemi kulturális örökség filmsorozat 2. részét Poklade /Átváltozás – Busójárás Mohácson című filmet. A filmvetítés előtt Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere mond köszöntőt, majd a bemutató után a film alkotóival beszélgethetnek az érdeklődők. A film sorozatszerkesztője és néprajzi szakértője dr. Csonka-Takács Eszter, rendező-operatőr Kovács László, szerkesztő-producer Ágics Gitta, kreatív vágó Lőrinczy Zoltán.

Az Örökség film a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága és Mohács Város Önkormányzata együttműködésével, a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg. A vetítés ingyenes, előzetes helyfoglalás azonban szükséges a mohácsi Tourinform Irodában.

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük